середа, 15 лютого 2017 р.

 

Вплив соцмереж на життя підлітків

 (міні-форум дев`ятикласників)



 Більшість сучасних підлітків активні у соцмережах. Дехто онлайн цілодобово. Скільки часу можна витрачати на віртуальне спілкування без шкоди?
   У дослідженні Оксфордського університету взяли участь 120115 15-річних підлітків.Учені говорять,  якщо підліток «сидить» довго за гаджетом, то це негативно відіб'ється на мозку. Сюди входить і гра в телефоні, і навчання за ноутбуком, і перегляд телевізора.
     Фахівці радять познайомити підлітків із настільними іграми, а також скласти їм компанію, щоб відвернути від гаджетів. Наприклад, шашки, шахи, «Еліас», «Монополія» тощо.
    Крім шкоди здоров`ю, у соцмережах часто таяться інші небезпеки: маніпуляції свідомістю, фейки тощо. Чи можна від них захиститися? Яка ваша думка з цього приводу?

6 коментарів:

  1. Я думаю что нужно ограничить время «сидения» в гаджетах хотя бы до 2-3 часов. Тогда это не будет негативно сказываться на работу мозга.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Якщо говорити про обмеження , то дослідники порахували ідеальний час, протягом якого користування комп'ютером та іншими електронними пристроями не завдають шкоди для мозку підлітка. Воно склало 257 хвилин або 4 години і 17 хвилин.
      А ось маніпуляції свідомістю - це значно небезпечніше.

      Видалити
  2. Я согласен со специалистами, надо составить подросткам компанию, и поиграть в настольные игры. Я сам так делаю: играю в шахматы, шашки, в эрудит, домино и многое другое.

    ВідповістиВидалити
  3. Я согласна с специалистами,что подростков нужно познакомить с настольными играми-шахматы,шашки,домино.Ведь они не вредят здоровью,а наоборот развивают логику.Интернет опасный и вредит здоровью.С одной стороны мы ищем информацию,а с другой стороны в интернете много опасных социальных сетей.Лучше проводите время на свежем воздухе!

    ВідповістиВидалити